Behandling

At stille en diagnose foregår på en anden måde end du er vandt til hos en ”vestlig” læge.
Der laves en energetisk undersøgelse af patienten ved hjælp af et grundig interview, samt mærkes puls og kigges der på tungen. Valg af akupunkturpunkter bestemmes af den energetiske balance.

Interview
De nuværende problemer, samt tidligere problemer, behandlinger, operationer m.m. optegnes. Dem der kommer til konsultationen, bedes beskrive deres problemer så præcise som muligt. Ved hjælp af yderligere spørgsmål til den almene sundhedstilstand kan jeg få et tydeligt billede af problemernes årsag.
Der afsættes derfor også mere tid til den første konsultation.

Hvordan ved du om det virker?
Akupunktur virker kumulativt, med andre ord opbygges effekten fra behandling til behandling. Afhængig af hvilket slags problem eller sygdom du har, skal du have flere eller færre behandlinger.
Ofte gælder følgende regel: “Jo mere akut problemet er, desto hurtigere opnås der et positivt resultat.” Med kroniske lidelser vil du ofte først mærke til ændringer i andre områder, mens de primære symptomer, som du søgte behandling for, endnu ikke er forsvundet.

Hvordan kan du for eksempel mærke, at behandlingen er ved at give resultat?
1) bedre søvnkvalitet
2) du bliver mere opmærksom på dine sensoriske og kropslige fornemmelser
3) følelser opleves mere intenst
4) du har mere energi.
5) du føler dig mindre stresset.
6) du har en mere regelmæssig afføring.

Kan der være bivirkninger?
Mindre ubehagelige virkninger kan forekomme under behandlingen. Disse er ikke truende for helbred og ofte forbigående.

Ofte stillede spørgsmål

Hvor lang tid tager en behandling i gennemsnit?
Afhængigt af vanskeligheden ved diagnosen og de anvendte teknikker kan en akupunkturbehandling variere fra 30 minutter til halvanden time.

Er akupunktur smertefuld?
Akupunkturnåle er meget tyndere end injektionsnåle. Indstikket opfattes derfor næppe som smertefuld hos de fleste patienter. Nålens fornemmelse kan mærkes.

Er der risiko for forurenede nåle?
Der bruges altid engangsnåle til at udelukke enhver form for forurening.

Hvilket resultat kan du forvente?
Afhængigt af tilstanden skal du have flere eller færre behandlinger for at få det bedre. Muskelsmerte er ofte hurtigere at helbrede end for eksempel kronisk træthedssyndrom. Ofte gælder følgende regel: ”Jo mere akut problemet er, desto hurtigere opnås resultatet.”

Kan en akupunktør fortsætte med en tidligere angivet “vestlig” diagnose?
Det er nødvendigt at stille en energetisk diagnose i overensstemmelse med principperne for traditionel kinesisk medicin, da vestlig medicin og diagnostik er baseret på meget forskellige konceptuelle rammer.
Det er netop denne energiske diagnose, der gør det muligt for akupunktøren at vælge de rigtige punkter for hver behandling. For eksempel, hvis der er 3 personer, der modtager akupunkturbehandling for hovedpine, kan de alle tre få nåle på forskellige steder i kroppen, da hovedpine af hver person har en anden, specifik oprindelse.

Er akupunktur farlig?
Akupunktur er ikke farlig, hvis den udføres af en veluddannet akupunktør. Under graviditet er det ikke tilladt at bruge visse punkter. Ved tilstedeværelsen af ​​en pacemaker skal der udvises forsigtighed ved elektroakupunktur.